HomeGothica Webservices
NLEN
Virtualisatie en SAN setup
Gepost: 18-05-2010
Enkele maanden geleden zijn we rustig aan begonnen met de setup van ons toekomstige virtualisatie-platform en het daardoor gebruikte SAN.
Op het moment is de core-setup van het geheel naar onze wens ingericht, voornamelijk gebruik makend van HP hardware. De SAN-core is een active/passive fail-over setup (met actieve mirroring tussen de twee) van 2 iSCSI systemen die zelf ook Raid 1+0 met battery backed Cache draaien op hun SAS disk-arrays.
Hiernaast staan er een hoeveelheid Virtualisatie-frontends klaar (HP & Dell) waarop we op Xen gebasseerde Virtual Dedicated omgevingen aan zullen gaan bieden. Deze setup ondersteunt tevens live-migration, waardoor klanten geen hinder hoeven te ondervinden indien er onderhoud op een van deze frontends wordt uitgevoerd.

Prijzen voor deze VDS producten zullen spoedig aan de site worden toegevoegd.

Eigen IP space Gothica
Gepost: 18-05-2009
Na in voorgaande jaren enkel malen verhuisd te zijn en de hiermee samenhangende omnummeringen van onze bestaande servers, heeft Gothica sinds enige tijd nu haar eigen /24 Provider Independant IP Space. Mochten we om welke reden dan ook ooit weer moeten verhuizen kunnen we deze IP Adressen mee verhuizen.

Tevens geeft dit ons de mogelijkheid via goede afspraken met onze uplink providers specifieker voorkeurs routes voor bepaalde groepen klanten in te stellen teneinde ze de beste latency te kunnen bieden.

Voorlopige prijsstelling UT3
Gepost: 20-12-2007
Vandaag hebben we onze voorlopig prijzen voor ons UT3 server aanbod online gezet. De prijzen van de 12 speler private servers en lager zullen waarschijnlijk niet veranderen, de servers met meer dan 12 slots en publics zullen misschien nog wat zakken.

Betaling via iDEAL mogelijk
Gepost: 08-10-2007
Sinds vandaag kunt u uw facturen ook via iDEAL betalen. Hiervoor logt in op deze site in met uw account, kiest daarna voor 'My Invoices', en daarna zou de betaling voor zich moeten spreken. Mocht u onverhoopt niet succesvol in kunnen loggen of geen toegang tot de facturen hebben vernemen we dit graag van u zodat we dit direct op kunnen lossen.

Nieuwe IP adressen
Gepost: 12-03-2007
Na een flinke tijd radiostilte op de site eindelijk weer eens een update. Gisteren zijn onze servers voor de voorlopig laatste maal verhuisd. Het afgelopen jaar was wat dat betreft een hektiek jaartje. Hieronder de oude en nieuwe IP adressen:

84.243.253.7 -> 81.18.167.95
84.243.253.204 -> 81.18.167.92
84.243.253.205 -> 81.18.167.93
84.243.253.206 -> 81.18.167.94

Gebruikers van de machine met IP 84.243.253.203 krijgen per mail de nieuwe informatie. Nu we deze verhuizing rond hebben zullen binnenkort ook veel van de al langer op planning staande management-scripts in orde gemaakt kunnen worden.

Update mbt prijsstelling
Gepost: 07-05-2005
Per 01-06-2005 zullen we enige wijzigingen doorvoeren in onze prijstelling voor gameservers (de basisprijzen voor games worden niet aangepast).
De voornaamste wijziging is dat we geen extra kosten meer zullen berekenen voor betalingen per Paypal1). Daarnaast zullen we korting2) geven naarmate per meer maanden tegelijk wordt betaald: 5% korting bij 3 maanden, 7,5% bij 6 maanden en 10% bij een heel jaar.
Verder krijg je als je meerdere servers van ons huurt 12,5% korting op elke server na de eerste (de duurste server zal als 'eerste' gezien worden, de rest krijgt 12,5% korting).
1) De minimum overboeking voor paypal is 15,00.
2) Voor private servers geld deze korting niet voor de 1v1 en 2v2 servers.

Nieuwe servers geplaatst
Gepost: 30-01-2005
Vorige week vrijdag zijn eindelijk een aantal extra systemen bijgeplaats op onze locatie in Rotterdam, waardoor we nu weer ruim in de groeimogelijkheden zitten. We hebben onder andere een CPU upgrade uitgevoerd op machine Mimi (Van Dual 2,4/400 Xeon naar Dual 3,06/533 Xeon), en een zware fileserver bijgeplaatst, zodat we in de toekomst nog makkelijker zaken kunnen beheren, en nog meer mods voor verschillende games standaard kunnen aanbieden.

Gelukkig nieuw jaar!
Gepost: 03-01-2005
Gothica.nl wenst iedereen een heel fijn 2005 en hoopt dat iedereen de jaarwisseling zonder kleer- en andere scheuren weer heeft overleefd.

Webserver downtime
Gepost: 03-01-2005
Zoals een enkeling misschien gemerkt heeft is de webserver zojuist voor een paar minuten (ongeveer 5 al met al) offline geweest vanwege een falende software upgrade. Dit probleem is snel verholpen en tevens is van deze "gelegenheid" gebruik gemaakt om ook enkele andere stukken software maar meteen van een upgrade te voorzien.

Nieuwe (extra) Serverlokatie
Gepost: 10-11-2004
Gezien door een, naar inmiddels gebleken is domme fout van techneuten op onze "oude" lokatie (Groningen) de kwaliteit voor met name gameservers gedurende enige tijd niet om over naar huis te schrijven was, hebben we een aantal servers op een nieuwe lokatie, in dit geval Rotterdam neergehangen. De algehele kwaliteit aldaar wordt over het algemeen genomen als even goed tot beter vernomen door onze bestaande klanten. Zodoende zullen wij, ondanks dat de problemen in Groningen inmiddels zijn opgelost toch ook enige machines op deze andere lokatie blijven gebruiken. Zodoende kunnen klanten zelf voortaan ook kiezen welke lokatie hen beter bevalt.

Nieuwe website
Gepost: 03-08-2004
Op het moment zijn we achter de schermen druk bezig met een nieuwe website. We hopen al met al in een maand de nieuwe site, of in ieder geval de nieuwe functionaliteit online te hebben.
Tevens komt in ongeveer een week er nog een (dual xeon) server bij, waarvan we eind deze week de specificaties bij de rest van de servers zullen vermelden.
Tot slot nog de mededeling dat met de nieuwe site er ook enige prijsverlagingen doorgevoerd zullen worden.

UT2004: FragOps
Gepost: 29-07-2004
Vanaf heden kunnen we bestaande (en nieuwe) klanten voor wie we Unreal Tournament 2004 (ONS/AS) hosten gratis een switchmogelijkheid naar UT2004:FragOps bieden, indien gewenst. Mail hiervoor naar ons support adres of meld het via IRC.

Verschillende Game updates
Gepost: 24-05-2004
Vandaag zijn alle Unreal Tournament League Assault servers geupdate naar de laatste versie van deze mod, 136b. Morgenochtend zullen alle UT2004 servers volgens afspraak geupdate worden naar AntiTCC1.15a.

[UPDATE] Alle server zijn vanochtend geupdate, en we hebben tevens alle servers voorzien van het recent verschenen Community BonusPack 2 - Volume 1 waar je hier wat goede mirrors voor kunt vinden. Schrik overigens niet, het is een 200MB download.

Servers geupgrade
Gepost: 22-03-2004
Gedurende het weekend hebben we de hardware van 2 van onze machines geupgrade. Merel, de webserver, is naar een andere behuizing verhuist waarin betere koeling aanwezig is. Matthijs, een van de gameservers is geheel vervangen door een ander systeem (op de cpu's na). Beide systemen draaien nu met de harde schijven in Raid, voor extra dataveiligheid. Binnenkort zal ook Muad-dib, de dual amd gameserver een lichte revisering krijgen, en zal er een extra server geplaatst worden, zodat we ons dienstenpakket uit kunnen gaan breiden (we zullen dan onder andere actief (zakelijke) webhosting aanbieden.)

Nu ook Public Servers
Gepost: 03-03-2004
Vanaf heden kunnen we ook public servers aanbieden. De prijzen zoals ze er nu staan zijn nog niets geheel vast. Ze kunnen in de toekomst naar boven of beneden bijgesteld worden. Mocht je tegen die tijd al een server hebben zal hij gedurende het lopende contract niet duurder worden, en mochten de prijzen omlaag gaan deze prijswijziging bij de eerstvolgende factuur verrekend worden. Battlefield server gaan we waarschijnlijk binnenkort ook aanbieden. Mocht je op dit moment al intresse hebben, aarzel dan niet ons te contacteren.

CPU Upgrade Muad-Dib
Gepost: 13-01-2004
Deze week zullen we de huidige 2 1800+ cpu's van server Muad-dib vervangen door 2 AMD Ahtlon MP 2400+ exemplaren, om hem zo van nog wat meer power te voorzien. Tevens zal binnen afzienbare termijn een Dual Xeon toegevoegd worden aan de servers, naast de eerder aangekondigde uitbreding van het aantal Dual P3's

Gelukkig Nieuwjaar
Gepost: 01-01-2004
Gothica wenst iedereen een zeer voorspoedig 2004 en hoopt dat iedereen de jaarwisseling (en dagen daaromheen) heelhuids is doorgekomen. 2004 zal voor ons een jaar van groei worden. Wij zullen ons actiever gaan profileren op andere gebieden dan puur op de hosting van gameservers. Voornamelijk op het gebied van colocatie zullen wij voet aan de grond proberen te krijgen in het Noorden van Nederland. Wij gaan ervoor, U ook?

Nieuwe server geplaatst
Gepost: 30-12-2003
Vandaag hebben we eindelijk de reeds verwachtte dual AMD machine geplaatst om voortaan hier alle varianten van Half-Life op te draaien omdat deze beter draait op AMD. Tevens zijn er voorlopige plannen om op korte termijn nog 3 dual P3 machines bij te plaatsen om de web- en databaseservers fysiek van onze gameservers te kunnen scheiden.

Servers succesvol vervangen
Gepost: 13-10-2003
Gezien de website zelf nog even offline was voeg ik deze update pas vandaag toe, maar afgelopen vrijdag zijn de servers succesvol vervangen, omgebouwd en geupgrade. In tegenstelling tot onze vorige melding met betrekking tot de nieuwe servers hebben we maar meteen beide systemen geplaatst, en het 2e systeem uitgerust met een dual 1266MHz tualatin, voor nog een tikje extra power.

Vernieuwde Siteopbouw
Gepost: 23-09-2003
Ten gunste van de onderhoudbaarheid van de site wordt er op dit moment druk gewerkt een het CMS waarmee de site voortaan opgebouwd wordt. Tevens zullen we hiermee de site voortaan compressed (gzipped) verzenden voor alle browsers die dit ondersteunen om zo de laadtijd nog wat in te kunnen korten.