HomeGothica Webservices
NLEN
Datacenters Gothica has presence in

Gothica.nl has presence in the following datacenters:

Bardeen Datahotel Groningen (Ziggo)

In het Bardeen datahotel hebben wij het overgrote deel van onze aparatuur gehuisvest. Wij zijn sinds onze start in 2003 op deze lokatie actief en hebben op deze lokatie minder storingen meegemaakt dan op alle andere lokaties waar wij in de tussentijd ook actief zijn geweest. Qua betrouwbaarheid blijft dit een ideale lokatie. Onze uplink leverancier heeft hier ook het overgrote deel van hun core infrastructuur staan en heeft hier onder andere een BGP koppeling met Ziggo.


GN-IX/Rekenhal Groningen

Op de lokatie Rekenhal van de GN-IX zijn we voornamelijk aanwezig voor onze passieve CWDM koppeling tussen onze 2 voornaamste lokaties, Bardeen en TCN/SIG. Daarnaast zijn hier veel andere partijen aanwezig voor peering, transit en overige connectivity.


TCN/SIG Telehouse Groningen

In het TCN/SIG Telehouse hebben wij een deel van onze failover en high-availability omgevingen staan. Onze uplink partij heeft ook hier enkele BGP koppelingen voor connectiviteit naar het internet. Tussen deze lokatie en onze overige lokaties maken wij gebruik van meerdere CWDM Gigabit verbindingen op onze Cisco apparatuur zodat bijvoorbeeld de synchronisatie van onze redundante storage omgeving geen last heeft van overig verkeer tussen de lokaties.


Datahouse Alphen a/d Rijn

Op deze lokatie hebben we een omgeving voor externe monitoring, een extra nameserver en een fallback voor mail-verkeer.